Digitale ontmoetingen:

17 april 2020
 

Lieve Fiducianen,

Hier een bericht vanuit een stralend Bennekom. Het heeft iets tegenstrijdigs: we genieten met z’n allen van het prachtige weer en de natuur, en anderzijds verneem je vanuit de krant het overlijden van diverse ons bekende mensen aan het Coronavirus. Ik mag al een tijdje niet werken, alleen spoedgevallen, en daar is nu door de minister weer een maandje aan vastgeplakt. René kan af en toe s ’avonds werken, en is dus overdag veel thuis. De tuin ziet er spic en span uit, en het huis netjes opgeruimd en schoon. Maar ja, je begint nu toch wel de contacten te missen, ook het koor en het zingen, we oefenen allebei, ik vind vooral Psalm 23 een prachtig lied. Je komt er ook wel achter hoeveel sociale dingen je normaal gesproken op het programma hebt staan. Alles gaat nu in “slow motion”. Wij hebben gedoseerd contact met onze kinderen en kleinkinderen, geen knuffels. Anderhalve meter lukt niet altijd. Carin haalt haar moeder nog iedere week op, dat gaat goed. Je ervaart wel een stuk rust nu, en de gedachte wat doe ik, wat kan anders, stemt wel tot nadenken. Onze kinderen (ondernemers) zijn wel behoorlijk gedupeerd door de crisis, maar ze weten zich te redden tot nu toe. God regeert! Dat blijkt wel weer, nu we in het bijzonder onze afhankelijkheid ervaren. Wij wensen in het bijzonder de zieken onder ons, sterkte en innerlijke rust toe.

Hartelijke groet, Carin en René

 
Mijn zus en ik missen het wekelijks koor zingen. In plaats daarvan gaan we nu elke week wandelen met elkaar en lopen we meestal een route van ongeveer 10 kilometer. Koffie en wat lekkers mee voor onderweg, samen met het “bijpraten” maakt dat het gezellige middagen zijn. We kunnen dit doen omdat we allebei voor een deel stilgezet zijn met ons werk. Toevallig hebben we allebei hetzelfde beroep in de kinderopvang en dat is tot 11 mei minder of bijna stilgezet. Maar omdat we allebei onze kinderen (Pubers) nu thuis hebben van school  en zij daar hun huiswerk moeten doen is het allesbehalve stil in huis. Ook onze mannen werken vanuit huis. Gelukkig is iedereen, inclusief onze ouders die tot de risicogroep behoren, nog gezond. Daar zijn we dankbaar voor. We hopen dat dit voor jullie allemaal ook geldt! Ondertussen hopen we ook dat er toch snel weer een manier zal komen waarop we weer met elkaar kunnen zingen.
Hartelijke groet
Geralde Scheffer en Annette de Jong
 

Ha Fiducianen!

Het zijn rare tijden. Elkaar dus nu even niet ontmoeten. Het beste dat we in deze tijd hebben is via you tube een digitale ontmoeting met Peter, een  soort privé les waarbij hij mij indringend aankijkt en ik gelijk hard aan de slag ga, brrr. Nee hoor, dat is een grapje. Het helpt me om zo door een lied heen geleid te worden maar samen oefenen is toch fijner. Ik mis van alles! Onze kinderen, het gaan en staan waar ik wil, mijn pubers op de school waar ik werk en juist dat wat niet mag wil ik heel graag doen. Ik kom tot de conclusie dat dit komt omdat ik zelf niet gepuberd heb. Op Goede Vrijdag was het mijn gewoonte om met een vriendin de Matthäus Passion te beluisteren in de grote kerk van Delft, uitgevoerd door het Bachkoor. Een geweldige ervaring. Ik ben niet heel erg van de klassieke muziek maar de sfeer, het stilgezet worden, de lunch in de buitenlucht tussendoor…. De moeite waard. Ik heb thuis de cd maar opgezet maar dat is toch anders. Het mooiste en meest ontroerende lied is natuurlijk Erbarme dich. Ik denk dat jullie het wel kennen. Gezongen vanuit het perspectief van Petrus die trouw aan Jezus is geweest en voor Hem door het vuur wilde gaan maar daar later op een belangrijk moment toch zo vreselijk in faalde. Het enige dat hij dan later nog kan zeggen is dat hij zoveel spijt heeft en medelijden vraagt. Wie herkent zich hier dan niet in? Ik wel in ieder geval. Als dit lied afgelopen was hoorde je in de kerk dat iedereen zijn ingehouden adem losliet en dat mensen weer gingen bewegen. Indrukwekkend! In deze tijd ervaar ik ook ‘stilgezet te worden’. Ik heb meer tijd om na te denken waar ik sta in het leven. En dat is fijn, ‘elk nadeel heb z’n voordeel’ om met een  bekend voetballer te spreken. Ik wil heel graag dat alles weer normaal wordt en dat iedereen gezond blijft maar deze rust is ook olie voor de ziel. 

lieve groeten van Trudy Ross

Lieve mensen,

Er is veel verdriet en zorg in deze bizarre tijd. Natuurlijk missen ook wij contacten en veel andere gezelligheid. Maar wat zijn we dankbaar dat we nog gezond mogen zijn en van deze lente en het mooie weer kunnen genieten. Al is het dan niet op onze vaste plek in het Westerwald waar onze caravan staat. Ik mis jullie en het zingen en hoop op betere tijden. Wens iedereen Gods zegen en de kracht om vol te houden.

Een virtuele knuffel van Ina Burger

Beste medezangers,
We leven in een heel raar jaar, vele dingen gaan niet door wegens corona, en hoe lang zal het duren? Een operatie die er tussendoor komt en daarna revalideren, gelukkig gaat het goed. Een week later is Tjalling jarig, geen verjaardag visites, geen kinderen of kleinkinderen ontvangen, dezen wonen te ver weg om even voor een uurtje op en neer te rijden, Tjalling zijn kinderen wonen in het hoge noorden, 2.5 uur rijden. Maar ik heb een heel goede mantelzorger. Dan gaan we maar wandelen in het Veldhuizerbos, even bij de stadsvarkens kijken, met een uurtje weer terug. In het begin van de avond (vaste prik) de computer open, koor werkzaamheden. Van 19 tot 20 uur luisteren naar Groot Nieuws radio met prachtig koormuziek wat je weer doet verlangen naar de koor repetities. En de vakantie, wat komt daarvan terecht? We wachten het maar af, EEN is het die het weet, laten we op HEM ons vertrouwen stellen, dan komt het weer goed. Wij wensen jullie een goede tijd en we bidden dat we gezond mogen blijven. Wij doen er een foto bij van de vakantie van vorig jaar, gemaakt op een hoogte van 2000 meter.

Vriendelijke groeten,
Fenna en Tjalling

Aan alle Fiducianen(innen),
In het voorjaar had ik voor mijzelf al het besluit genomen,mocht ik D.V. In november 90 jaar worden,dan is dat een prachtige leeftijd om als koorlid mijn lidmaatschap na 22 jaar te beëindigen. Na vorig jaar (mijn pechjaar) val met m’n E-bike, na mijn revalidatie 2 keer hartfalen en tenslotte auto ongeluk, total löss ,niet mijn schuld, maar al met al heeft mijn gezondheid een flinke knauw gekregen. Met veel plezier en enthousiasme heb ik met jullie repetities-uitvoeringen en uitjes mogen meemaken,tevens wil ik jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor het medeleven in onze blijde en verdrietige dagen in al die jaren Fiducia, Fiducia is veel meer dan alleen maar zingen.
Allemaal de heel hartelijke groeten van Wim van Harten.

 

Lieve Fiducianen,

Eindelijk een bericht vanuit onze nieuwe woonplek in De Wijk. Wat is er veel gebeurd dit voorjaar! Opeens door “corona” niet meer samen zingen. Dan verhuizen zonder iemand persoonlijk te kunnen groeten. Gelukkig hebben we dit allemaal in goede gezondheid kunnen doen. Graag was ik nog even lid gebleven om met elkaar het Jubileumconcert te beleven. Maar…ook dit moest weer uitgesteld worden, waar ik alle begrip voor heb. Toen heb ik toch maar besloten om mijn lidmaatschap op te zeggen. We gaan elkaar missen! Maar het bevalt ons hier goed. We zijn blij met ons nieuwe huis en genieten ook van het mooie Drenthe. We zijn nog druk met van alles, maar dat hoort erbij. Alle leden wensen we Gods nabijheid toe in alles en vooral gezondheid. Bedankt voor de lieve kaarten die wij van jullie mochten ontvangen! Tot slot wil ik Peter bedanken voor alle wijze lessen….echt veel geleerd! Daar zal ik nog vaak aan terugdenken. Een heel hartelijke groet van,

Nel en Piet Versteegt, Dorpsstraat 43b, 7957AS De Wijk

 

Hallo Fiducianen,

Dit keer een berichtje van het wandelclubje ‘Fiduia in de benen’ op onze website. In deze Coronatijd is er weinig contact met de Fiducanen onderling, via facebook wordt er nog met sommigen een fotootje of berichtje gedeeld en natuurlijk nu elke woensdagavond zingen online met een aantal leden met onze dirigent. Beetje anders dan normaal, we zien elkaar niet en we horen elkaar niet, uiteraard wel alle ogen gericht op Peter. Zingen, koffie drinken, bijpraten in de Bethelkerk ligt plat en zo te horen kan dat nog wel even duren. Wie had dit bedacht aan het begin van 2020. Maar gewandeld is er nog wel, al was dat met een klein groepje. En afgelopen zaterdag gingen we met z’n tienen niet in de benen maar op de pedalen. Niet wandelen maar fietsen. En dat is goed bevallen, we hebben 40 km gefietst na eerst een half uur geschuild te hebben bij het gemeentehuis. Richting Otterlo en via de Edese hei weer terug naar Ede en geen spat regen meer gehad. Genoten van onze prachtige natuur en dat zo dichtbij. Vind je het leuk om ook een keer mee te wandelen dan kan dat hoor, we gaan zaterdag 18 juli weer aan de wandel en of het weer een keer fietsen wordt, wie weet !! Voor nu, hartelijke groet, hoop dat jullie gezond blijven en dat we binnen een paar maanden elkaar weer gaan ontmoeten en kunnen zingen, dat wat we allemaal zo graag doen.

Tineke Bakker

 
 

Hallo allemaal,

Fiducia in de benen

Zingen met een mondkapje gaat voor geen meter, maar wandelen prima, vele meters gelopen 31 oktober 2020. Wat hebben we weer een prachtige dag gehad afgelopen zaterdag, een dag met een gouden randje en dat in Corona-tijd. Hopelijk mag dit eind november ook nog/weer. In de bijlage een aantal (te veel) mooie foto’s die een goede indruk geven van de wandeling, de herfst en het plezier/genieten. stuur ze in etappes. Bij deze onze nieuwe wandel datum Zaterdag 28 november Als dit om wat voor reden niet kan dan horen jullie weer. Eef weet je een mooie route voor die dag, zal die van afgelopen zaterdag vast niet kunnen evenaren, maar wie weet ! Fijne week allemaal,

groetjes

Tineke

 
                                
      
 

Wandelen met Fiducia!

Deze keer een prachtige wandeling in Otterlo. Het was weer prima wandelweer, met redelijk wat klimmetjes. Wat ik zo knap vind van Betsie Pol, en Anna van Riessen dat ze even opgewekt de 9 km uitliepen als de rest van de groep! Het was afwisselend en de hondjes van Tineke liepen vrolijk keffend mee. Toen we weer aankwamen hebben we nog warme chocomel en een vers gebakken oliebol gescoord. Het was voor mij de tweede keer en ik heb er ontzettend van genoten! Leuke mensen, we lopen met zo’n 11 personen, en wachten steeds op elkaar. Aanrader!

Met vriendelijke groet, 

Carin Modderkolk